dijous, 2 de febrer de 2017

La pangaEls darrers dies han aparegut vàries notícies als mitjans de comunicació sobre la seguretat del consum de la panga. 

La panga és un peix provinent del sud-est asiàtic que s’ha introduït a Espanya els darrers anys, convertint-se en un dels peixos més consumits, tot i que el seu valor nutritiu és bastant baix. El principal motiu el seu baix cost. De fet, Espanya ja és el principal consumidor europeu. 


El 90% de la seva producció prové de piscifactories al riu Mekong, el riu més contaminat del món, amb altes concentracions de metalls pesats. Alguns experts indiquen que la panga pot contenir presència d’aquells metalls pesats, antibiòtics i diverses bactèries. Per altra banda, els residus que provoquen aquestes piscifactories agreugen encara més la contaminació del riu.

Estats Units ha prohibit la importació d’aquest peix. I el grup Carrefour ha decidit darrerament deixar de comercialitzar-ho, argumentant raons mediambientals. A Espanya hi ha hagut darrerament vàries peticions per què s’elimini dels menjadors escolars.

Per a la tranquilitat dels pares i mares de la nostra escola, us volíem informar de què la Comissió de Menjador del centre, a petició de l’APIMA, ja va demanar el curs passat a Julio Tundidor, el concessionari del servei de menjador, que s’eliminàs aquest peix dels menús. Aquesta petició va ser acceptada i des de llavors no s’ha tornat a servir al nostre menjador.