dimecres, 9 de maig del 2018

Dues propostes de ciència

Volíem fer difusió de dues activitats que trobam molt interessants.

En primer lloc, demà comencen a la Universitat les jornades de Ciència per a tothom. Es tracta d'una activitat per donar a conèixer com es fa ciència a la Universitat. Dijous i divendres de matí està dedicat a visites de centres educacius, mentre que el divendres horabaixa i el dissabte de matí està enfocat a famílies. Hi ha molts estands on professors i alumnes de la UIB expliquen diferents experiments científics d'una manera interactiva i molt divulgativa. Animau-vos, està molt bé per a totes les edats!

Per altra banda, també vos volíem xerrar d'ESTALMAT (ESTímul del TALent MATemàtic), un programa formatiu orientat a desenvolupar les capacitats i habilitats en Matemàtiques dels nins i nines amb especial talent en aquest camp. És un projecte de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales, que a les Illes Balears està organitzat conjuntament per la Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX.

Els nins i nines que entren al projecte ESTALMAT reben formació i atenció especialitzada durant dos cursos acadèmics, coincidint aproximadament amb els primers cursos d'educació secundària. Cada curs comença a finals de setembre amb un campament matemàtic de cap de setmana i, posteriorment, es desenvolupa en unes vint sessions d'octubre a maig que se celebren els dissabtes al matí.

El curs 2018-19 poden entrar al programa quinze nins i nines, nascuts l'any 2005 o l'any 2006. Per participar-hi cal inscriure's durant el mes de maig (del 7 al 27) a través de la seva web i superar les proves de selecció, que se celebraran a principis de juny.